Facebook Messenger Rooms

Facebook uvádza na trh novú chatovaciu službu

Až päťdesiat ľudí bude mať možnosť nadviazať spojenie v jednej miestnosti bez časového obmedzenia a zadarmo. Facebook Aplikácia Messenger Rooms prichádza na bojisko s konkurenciou: najmä s populárnou platformou Zoom alebo Teams.

Využívať aplikáciu Facebook umožní nielen svojim používateľom ale aj tým, ktorí túto sociálnu sieť nepoužívajú. Facebook Messenger Rooms sú prístupné vo vybraných krajinách v priebehu tohto týždňa, v krátkom čase bude nasledovať globálna expanzia.

Bezpečnosť

Facebook sa často stretáva s problémami s bezpečnosťou, viceprezident Facebook Messenger však širokú verejnosť uisťuje: „Komunikáciu nesledujeme, neodpočúvame a každý kto miestnosť zakladá, môže kontrolovať toho kto do chatovacej miestnosti vstupuje  alebo ju iba sleduje. Miestnosť sa dá odomykať alebo  zamykať pre každého účastníka zvlášť. “

Video, ktoré je momentálne v službe Messenger dostupné je obmedzené na najviac 8 účastníkov. Messenger Video a Whatsapp, ďalšie komunikačné aplikácie spadajúce pod Facebook, momentálne využíva priemerne 700 miliónov ľudí denne. V marci ich bolo iba okolo 350 miliónov.

Facebook plánuje vytváranie video miestností aj prostredníctvom Instagram Direct, WhatsApp a Portal.  Súčasťou by mal byť 14 filtrov, ktoré majú voliteľné pozadie pre videohovory. Messenger Rooms bude možné zdieľať na timeline, v news feed, v eventoch alebo v skupinách.

Zdieľajte náš článok