Novinky Google Lens

Nové funkcie aplikácie  Google lens

V mnohých domácnostiach sa v poslednej dobe premenil jedálensky stôl na pracovný, obývačka na video-konferenčnú miestnosť a zároveň na detské ihrisko. Mnoho otcov sa stalo detskými zabávačmi na plný úväzok, preto privítajú nové vychytávky od Google,  ktoré im pomôžu zostať produktívnymi aj počas nútených home officov. Najčastejšie tieto vychytávky hľadajú na Google avšak niektoré výrazy sa ťažšie popisujú slovami. Pomocníkom môže byť Google Lens. Pri pravidelnej prechádzke v parku  Google Lens umožní hľadať to, čo človej uvidí, napríklad kvetinu na susedovom dvore. Môže to však byť tiež užitočný nástroj na to, aby sa veci robili pri práci a učení sa z domu. Od mája tohto roku Google pridáva niekoľko nových funkcií, pre zvýšenie produktivity.

Kopírovanie textu z papiera do notebooku

Google Lens sa dá využiť na  rýchle kopírovanie a vkladanie textu z papierových poznámok a dokumentov do telefónu. Jednoducho vyberiete text pomocou objektívu, následne  klepnete na možnosť „kopírovať do počítača“ a rýchlo vložíte text do iného prihláseného zariadenia pomocou prehliadača Chrome. Skvelé pre rýchle kopírovanie rukou písaných poznámok.  A ich vkladanie notebooku bez toho, aby ste ich všetky museli prepisovať. Kopírovanie textu do notebooku vyžaduje najnovšiu verziu prehliadača Chrome a obe zariadenia musia byť prihlásené do toho istého účtu Google.

Učenie sa nových slov v cudzom jazyku

Počet vyhľadávaní kľúčových slov na výučbu cudzieho jazyka sa za posledných niekoľko mesiacov zdvojnásobil. Ak extra čas doma,  využívate na učenie nového cudzieho jazyka, môžete použiť Lens na preklad slov do španielčiny, čínštiny a do viac ako 100 ďalších jazykov tým, že nasmerujete fotoaparát na text. Takisto môžete  použiť Google Lens na precvičenie slov alebo fráz, ktoré je ťažké povedať. Vyberte text pomocou aplikácie v smartfóne  klepnite na nové tlačidlo Počúvanie, aby ste ho počuli nahlas – a nakoniec zistite, ako povedať „hipopótamo!“ 

Zdieľajte náš článok
Tagy: