Facebook zobrazuje obsah podľa algoritmov, to všetci vieme. Cieľom je dostať k užívateľom obsah podľa zájmov alebo taký, ktorý by ich mohol zaujímať. Takto sa však nezobrazuje všetko od vašich priateľov alebo skupín. Napríklad príspevky z „liknutých“ stránok sa dostanú k sotva 5% fanúšikom. Nemilé pre správcov stránok a tiež fanúšikov.

 

Je tu však dobrá správa! Facebook sa vracia k chronologickému zobrazeniu obsahu, a to pridaním novej záložky FEED. Aktuálne teda mám v aplikácii záložky Domov, Watch, Marketplace, Feed a Notifikácie.

 

Záložka Feed

Jej hlavným prínosom je zobrazenie obsahu podľa času zverejnenia. Príspevky sú tak zobrazené od  najnovších po najstaršie. Zároveň je v nej možné filtrovať obsah, ktorý sa v nej bude zobrazovať. V záložke teda môžu byť čisto len príspevky od vašich priateľov, skupín či stránok, ktoré sledujete.

 

Ide o funkciu, ktorá bola používateľmi žiadaná už dlhšiu dobu a výrazne zlepšila používateľskú skúsenosť, nakoľko si môžete nástenku nastaviť presne podľa seba. Nie sú v nej príspevky označené ako „odporúčané pre vás“. Reklamy však zahrnuté sú.

 

Záložka Domov

Záložka „Domov“, je prvá vec, ktorú vidíte po otvorení aplikácie. Tá slúži na objavovanie nového obsahu. Algoritmus vám v nej zobrazuje a odporúča príspevky a stránky na základe toho, čo sa vám páči. Spoločnosť Meta tvrdí, že do AI investuje stále viac prostriedkov a preto sa môžete spoľahnúť na kvalitné a relevantné odporúčania.

 

Je jasné,  že nie je možné aplikáciu nastaviť tak, aby sa na prvom mieste zobrazovala záložka Feed, ale je tu aspoň návrat funkcie, po ktorej mnohí túžili.

 

 

 

Zdieľajte náš článok