Google účet

Google uľahčuje používateľom prehliadača Chrome synchronizáciu ich hesiel a platobných informácií medzi zariadeniami, spoločnosť to oznámila na svojom blogu. Nové funkcie sa zavedú „v priebehu nasledujúcich týždňov a mesiacov,“ hovorí Google. Prehliadač Chrome pre Android bude mať prístup k uloženým platobným informáciám po prihlásení do prehliadača pomocou účtu Google. Platby je možné potvrdiť zadaním CVC karty alebo prostredníctvom biometrického zabezpečenia. Zjednoduší sa tiež prihlásenie do účtu Google na prvom mieste v zariadení s Androidom. Ak ste už prihlásení do služby Google, ako je Gmail, zobrazí sa možnosť prihlásiť sa do prehliadača pomocou účtu Google v zariadení „jedným klepnutím“.

Aktualizuje sa aj verzia prehliadača Chrome pre stolné počítače, aby sa po prihlásení pomocou účtu Google poskytoval prístup k uloženým heslám. Keď uložíte nové heslo, Chrome dá možnosť uložiť ho buď do zariadenia, alebo do účtu Google, aby mal prístup do všetkých zariadení.

Podobné funkcie sú už v prehliadači Chrome dostupné prostredníctvom funkcie synchronizácie, ktorá umožňuje prenášať vaše záložky, históriu, heslá a ďalšie nastavenia na rôzne zariadenia. Google však tvrdí, že problémom tohto prístupu je že sa spolieha na to, že pre každé zariadenie je zapnutá možnosť synchronizácie. Firma tvrdí, že nový prístup, prihlásenie do prehliadača pomocou účtu Google, umožňuje prístup k vašim informáciám „jednoduchší a intuitívnejší“.

Toto sú iba posledné zmeny, ktoré Google robí v synchronizácii informácií medzi zariadeniami. Spoločnosť minulý rok pridala možnosť prístupu k uloženým platobným údajom v stolnom prehliadači prostredníctvom účtov Google bez toho, aby musela zapnúť synchronizáciu prehliadača Chrome.

Zdieľajte náš článok