deepmind logo

V súvislosti so zmenou správania ľudí v dôsledku nového vírusu chrípky, sa menia aj služby poskytované technologickými firmami ako sú napríklad Google Mapy. Google zaznamenal „až 50% pokles v objeme celosvetovej dopravy“, čo si vyžiadalo zmenu v plánovačoch trás v mapách. Medzitým sa mapy výrazne vylepšili ETA využitím nových algoritmov z dielne laboratórií Deepmind zaoberajúcimi sa vývojom umelej inteligencie.

Mapy Google predpovedajú „ako bude vyzerať doprava v blízkej budúcnosti“ kombináciou vzorcov správania a aktuálnych podmienok premávky. Získate tak predpovede presné pre 97% ciest.

Tento proces je komplikovaný z mnohých dôvodov. Napríklad – aj keď sa dopravná špička nevyhnutne deje každé ráno a večer, presný čas dopravnej špičky sa môže výrazne líšiť zo dňa na deň a mesiac po mesiaci. Zložitosť predikčného modelu môžu tiež zvýšiť ďalšie faktory, ako je kvalita cesty, rýchlostné limity, nehody a uzávierky ciest.

Na získanie presnejších ETA (čas príjazdu) sa team služby Google Mapy spojil s laboratóriom DeepMind. Výsledky v dvojciferných číslach dosiahli v Berlíne, Jakarte, São Paule, Sydney, Tokiu a vo Washingtone D.C.

Spoločnosť DeepMind v minulosti spolupracovala so spoločnosťou Google na zlepšení odporúčaní aplikácií na prevod textu na reč a Android v obchode Play. Medzitým, vzhľadom na „náhlu zmenu“ v doprave v dôsledku COVID-19, Google Mapy aktualizovali svoje predikčné modely tak, aby sa sústredili na dopravné vzorce za posledné dva až štyri týždne. Staršie údaje majú nižšiu prioritu vzhľadom na to, že existuje veľká rozdielnosť v tom, v ktorých častiach sveta sa doprava vrátila do stavu pred vypuknutím pandémie.

 

Zdieľajte náš článok