Messenger Rooms

Facebook rozširuje dostupnosť funkcie zdieľania obrazovky Messengeru pri videohovoroch a miestnostiach Messenger do operačného systému iOS a Android. Zdieľanie obrazovky umožňuje používateľom okamžite zdieľať svoju obrazovku  medzi sebou alebo pri skupinovom videohovore medzi 8 používateľmi  a pri miestnostiach medzi 16.

Zdieľanie obrazovky umožňuje zdieľať naživo obrazovku, takže účastníci môžu zdieľať prakticky čokoľvek. Či už fotografie, online nákupy, posty zo sociálnych médií – zdieľanie obrazovky umožní zostať v kontakte aj keď nie sú fyzicky spolu.

Okrem zdieľania obrazovky v mobilnom a webovom rozhraní  je dostupné aj v miestnosti Messenger s až 16 účastníkmi na desktope. Čoskoro pribudne možnosť nastaviť kto z účastníkov videokonferencie môže zdieľať svoju obrazovku v miestnostiach a zároveň sa počet rozšíri zo súčasných 16 až na 50. Pomocou týchto nových ovládacích prvkov budú tvorcovia miestnosti schopní nastaviť obmedzenie možnosti zdieľania obrazovky iba na seba alebo sprístupniť túto funkciu všetkým účastníkom už pri vytváraní miestnosti pre videokonferenciu.

Facebook od nových funkcií očakáva, že používatelia v nich uvidia zábavný spôsob pre spojenie so svojimi blízkymi a priateľmi pri videohovoroch a Messenger miestnostiach. Zdieľanie obrazovky je k dispozícii v najnovšej verzii Androidu  a iOS, ako aj appiek pre desktopy.

Zdieľajte náš článok