Gmail logo

Tento týždeň Google oznámil, že zásadne mení vzhľad jeho poštového klienta. Aplikácia Chat, Meet a Docs budú bok po boku Gmailu. Google týmto napĺňa svoju  víziu, že Gmail bude novou pracovnou základňou a balíkom G Suite.

Stručne povedané, Google „integruje základné nástroje, ako je video, chat, e-mail, súbory a úlohy, a vylepšuje ich tak, aby ste boli ľahšie dostupné odkiaľkoľvek.“ Medzi aplikácie integrované po novom do Gmailu patria Meet, Chat, Drive, Docs / Sheets / Slides a Tasks. Funkčnosť jednotlivých aplikácií  ostáva nezmenená, až na veľkú výnimku Rooms, ktoré sú majú za cieľ byť priamym konkurentom softwéru Slack. Google „robí nástroj Rooms ešte lepším riešením pre dlhodobejšie projekty“ s priamym prístupom k zdieľanému chatu, súborom na Disku a úlohám, ktoré môžu byť priradené kolegom. Najväčšou zmenou je možnosť zoskupiť úpravy dokumentu bez toho že by ste museli odísť z webového prostredia Gmailu.

V operačných systémoch Android a iOS budú tieto štyri kľúčové nástroje umiestnené v dolnej lište. Google medzitým zvyšuje integráciu medzi všetkými službami G Suite. Medzi citované príklady patria:

  • K videohovoru sa môžete rýchlo pripojiť priamo z Chatu
  • Správu z chatu prepošlete rýchlo do doručenej pošty
  • Vytvoríte úlohu priamo z chatu
  • Pridáte chat do vyhľadávania v Gmaily

V záujme zvýšenia produktivity Google pridáva službu Nerušiť, ktorá vás upozorní skôr, ako sa skontaktujete s niekým, kto má nastavený status „nerušiť“ alebo „mimo kanceláriu“. Môžete tiež pripnúť dôležité miestnosti v rámci Rooms. V blízkej budúcnosti sa plánuje možnosť uskutočňovať video hovory typu obraz v obraze priamo v Gmaily.

Nový „integrovaný pracovný priestor“ je v súčasnosti určený pre zákazníkov balíka G Suite a správcovia sa teraz môžu zaregistrovať, aby mohli čoskoro získať prístup k novému Gmailu. V tomto roku sa očakáva vyššia dostupnosť nástrojov Google. Google hľadá nové cesty ako priniesť novinky na bezplatné účty. V júni oznámil, že zákazníkom sa čoskoro zobrazí karta aplikácie „Meet“ v Gmaile pre Android a iOS.

Zdieľajte náš článok
Tagy: