SEO

V októbri 2020 Google informoval, že nasadí Passsage ranking, nový spôsob hodnotenia úryvkov z webovej stránky vo vyhľadávaní. Google oznámil, že od polovice tohto mesiaca je Passsage ranking spustené pri dopytoch v angličtine v USA. Čo je to Passsage ranking. „Veľmi konkrétne hľadané slová môžu byť najťažšie správne,“ uviedol Google, „pretože niekedy môže byť jediná veta, ktorá odpovie na vašu otázku, zakrytá hlboko na webovej stránke. Nedávno sme dosiahli prielom v hodnotení a teraz dokážeme nielen indexovať webové stránky, ale aj jednotlivé pasáže zo stránok. Vďaka lepšiemu pochopeniu relevantnosti konkrétnych pasáží, nielen celej stránky, nájdeme informácie, ktoré hľadáte. “

Google uviedol, že indexovanie na základe passage ranking ovplyvní 7% vyhľadávacích dotazov vo všetkých jazykoch, keď bude globálne úplne zavedené.

Passsage ranking vs indexovanie

Keď spoločnosť Google prvýkrát oznámila passsage ranking, spoločnosť to označila ako indexovanie pasáží. Nebol to skutočný presný popis toho, čo robí, takže Google to teraz nazýva passage ranking.  Google uviedol že Passsage ranking, ovplyvní 7% vyhľadávacích dotazov vo všetkých jazykoch, keď bude globálne úplne zavedené. Teraz je zverejnené vo výsledkoch z USA / Anglicka, takže by malo mať asi 7% dopad na výsledky vyhľadávania z USA / Anglicka.

Ak sa vaše hodnotenie webu za posledných asi 24 hodín zmenilo  môže to súvisieť s touto zmenou. Aj keď Google uviedol, že pre SEO nie je potrebné nič meniť, ide skôr o to, ako Google chápe váš obsah. Neponáhľajte sa preto so žiadnymi zmenami vo svojom obsahu.

Zdieľajte náš článok